Materialprovning hos ZRs
Vi kvalitetssäkrar svensk industri

Materialprovning

Här kan du läsa mer om de produkter som ZRS erbjuder för materilalprovning. Det är testutrustning så som dragprovare, hårdhetsprovare, nanoindenters, utrustning för utmattningsprovning, Charpy, Izod och annan slagseghet, smältindex, MFI. Vi säljer även servoventiler, kraftgivare och tjockleksmätare.

Vill du veta mer? Kontakta oss så besvarar vi gärna dina funderingar.

Materialprovning

Våra produkter är det självklara valet för drag, kompression, flexur, skjuvning och torsionstest. ZwickRoell Group är världens ledande leverantör av statiska materialtestmaskiner speciellt konstruerade för drag-, kompression-, böjnings-, skjuv- och torsionstest.

Våra statiska materialtestmaskiner är lämpliga för testning av material inom alla områden oavsett om det gäller kvalitetskontroll eller forskningsprojekt. Våra maskiner ger enastående resultat för även utmanande material och komponenttestsituationer. Vi vet att alla enskilda fall är olika och därför erbjuder vi skräddarsydda lösningar för att möta just ert behov.

Våra materialprovningsmaskiner

Statiska materialprovningsutrustingar

Våra statiska materialprovningsmaskiner kommer från världsledaren inom materialprovning Zwick GmbH. De har utformats särskilt för drag-, tryck-, böjning-, riv-, skjuv,-, vridprovning och liknade tester, vilket gör dem idealiska för de mest rigorösa material och komponenter med krav på provning. Läs mer.

Uttmattnings tester, Dynamisk provning

Utmattningsmaskiner för att göra livslängdsprovning och annan utmattningsprovning av material, komponenter eller av komplett produkt. Vi kan leverera utrustning för utmattningsprovning med hjälp av fyra olika tekniker, aktuatorer med kulskruvar med hög hastighet, linjärmotorer för frekvenser upp till 100 Hz, Vibrophorer för frekvenser 30 - 300 Hz samt servohydrauliska testsystem. De servohydrauliska provningsmaskinerna finns i flera varianter från testriggar med en provcylinder till multiaxiellariggar samt för axel- och torsionsprovning. Läs mer.

Hårdhetsprovare

Med vårt omfattande sortiment av hårdhetsprovare för metaller, plaster och gummi för alla kända standarder finner du hårdhetsprovaren för alla behov - från manuell hårdhetsprovning till fullt automatiserade testsystem för att mäta hårdhet hos oss. Hårhetsinstrumenten mäter hårheten i Rockwell, Brinell Vickers, microVickers, Shore, IRHD och Martens. Läs mer.

Slagseghetsprovare

Slagseghetsprovningar är accelererad provning som ger en indikation på materialets seghet eller sprödhet. Samt hur denna egenskap ändras med temperaturen. Tester kan vara Charpy, Isod, Tensile Iimpact och Dynastat och Brugger tester. Pendelhejare eller fallslaghetsprovare kan användas för dessa tester. Läs mer.

Smältindexprovare

Ett smältflödesprov gör det möjligt att på ett enkelt sätt kunna karakterisera flödesegenskaperna hos en smält plastmassa. Denna testmetod används ofta, särskilt inom kvalitetssäkring. Läs mer.

Krypprovningsutrustning

Krypprovning används bl a för att bestämma krypprovnings egenskaper, relaxationsprovning, provning med låg töjningshastighet, spricktillväxtprovning, kryputmattningsprovning, blockprogram med sekvenser av olika temperaturer och belastningscykler. ZRS levererar flera olika typer av krypprovare från Messphysik. För mer information klicka på länken nedan. Läs mer.

Aktuatorer, elektromekaniska cylindrar

Zwicks elektromekaniska cylindrar 1 - 30 kN hastighet upp till 500 mm/s, kan användas för linjära rörelser från mycket små till höga hastigheter samt för dynamisk utmattningsprovning. De anses renare och enklare att flytta runt och bygga in i testriggar än hydrauliska cylindrar då de inte behöver någon olja. Läs mer.

Fallslaghetsprovare

Zwicks fallslaghetsprovare kan användas för fallslaghetstester på plaster, metaller men även pre-damaging på fiberkompositer för CAI tester. Fallslaghetstestaren är specialdesignad för att kunna göra de olika slag samt hastigheter som önskas. Läs mer.

Provstavstillverkning, Stansar…

Vi erbjuder Notch vision, instrument för att mäta notchen på slagprovstavart. Vi har också tryckpressar för papper, metall och plaster. I ZwickRoells sortiment av tryckpressar ingår både manualer och pneumatiska tryckpressar för framställning av plastprovkoppar. Vi har flera exemplar av stansmaskiner och slipmaskiner för tillverkning av standard-kompatibla exemplar av plåt samt metallfilmer och folier. För framställning av olika former levererar ZwickRoell pressar som kan göra remsor samt cirkulära former. ZwickRoell har även speciella sågar med automatisk styrning. Läs mer.

Robotiserade provningssytem

ZRS levererar maskiner från Zwick, vilka är världsledande inom robotiserade provsystem. Zwick har utvecklat en serie av omfattande och moderna lösningar. Skräddarsydda lösningar kan också erbjudas genom standardiserade komponenter. Det huvudsakliga argumentet för att investera i ett robotiserat provsystem är den ekonomiska vinningen det medför. Dessa system är designade så att de kan användas utan övervakning, även under nattskift. Tack vare den låga kostnaden per prov betalas provsytemet vanligtvis av inom två år. Eftersom dessa maskiner har en livslängd på över tio år är detta system väldigt attraktivt utifrån ett ekonomiskt perspektiv. Det finns olika typer av system, kompakta och avancerade. De kompakta provsystemen passar för rutindrag eller böjningstester. Avancerade provsystem har expanderande funktioner och olika alternativ finns för rutindrag eller böjningstester. Läs mer.

Temperaturkammare och ugnar

Temperaturkammarna från ZwickRoell lovar en säker användning med ergonomisk, CE-märkt design och med breda exempel. Vi erbjuder högtemperaturskammare, 37 ° C kammare, mediabehållare samt halvautomatiska testsystem som gör det möjligt att bestämma beteender av brinnande plast, detta med hjälp av en glödtråd. Läs mer.