Vi kvalitetssäkrar svensk industri
ZRs 15.jpg

Nyheter

Vad händer på ZRs?

ZwickRoell moderniserar Faiveleys mekaniska laboratorium

Företaget Faiveley Transport i Witten, Tyskland är en leverantör för järnvägsindustrin. Dess produkter inkluderar bromsstänger, bromsskivor, magnetiska spårbromsar och kopplingar för långdistans- och pendeltåg. För att öka effektiviteten i testlaboratoriet på plats lät de ZwickRoell att modernisera sina servohydrauliska testsystem.

Utmattningstester på säkerhetsrelaterade komponenter och enheter är väsentliga för produktutvecklingen, men de är också viktiga för kvalitetskontroll. Med hjälp av servohydrauliska lastramar och ett multiaxiellt testsystem kontrolleras komponenter i bromssystem och kopplingar för hållbarhet hos Faiveley. Företaget valde att modernisera med ZwickRoells ControCube för att kunna implementera mer flexibla testsekvenser i framtiden och för att säkerställa efterlevnad av ökade krav på styrelektronik.

Den befintliga testutrustningen moderniserades av ZwickRoell med hjälp av Control Cube digital mät- och styrelektronik samt det användarvänliga testprogrammet Cubus. Cubus programvara ger hög flexibilitet och ett strukturerat arbetsflöde för testresultat. Den nya styrelektroniken gör att cykliska utmattningstester kan utföras på ett stort antal komponenter från Faiveleys produktportfölj.

Stefan Andréasson