Vi kvalitetssäkrar svensk industri
ZRs 15.jpg

Nyheter

Vad händer på ZRs?

ZRS Testing Day den 10 november

Ett seminarium om mekanisk provning med fokus på dynamisk provning och hårdhetsprovning.

Föreläsning om dynamisk provning.

Varför behöver man göra utmattningsprovning och undersöka brott vid dynamisk provning? Hur går utmattningsprovning till, finns det olika metoder att testa enligt och när väljer man vilken? Dessa frågor och många fler kommer att belysas av Johan Ahlström som vi bjudit in som föreläsare.

Johan Ahlström är biträdande professor på Chalmers Tekniska Högskola vid institutionen för industri- och materialvetenskap. Johans forskning och undervisning behandlar metallers egenskaper under framställningsprocessen och i färdiga produkter. Forskningen syftar till att skapa kunskap för mer ekonomiskt, miljömässigt och socialt hållbara lösningar med tillämpningar inom transport och tillverkningsindustrin.

Föreläsning om hårdhetsprovning.

Hårdhetsmätning är en viktig del i materialprovning och beskriver hur stora krafter som behövs för att deformera materialet plastiskt. Det finns flera olika metoder för att mäta hårdhet. Men hur väljer man metod och vad har de olika metoderna för fördelar?

Stresshantering.

Seminariet ska vara utvecklande såväl för ditt arbete som för dig personligen. Vi kommer därför även att bjuda på en kortare föreläsning om stresshantering. Det kan vara värt att tänka på då många som har jobbat hemifrån återgår till sina fysiska arbetsplatser och kan uppleva stress i samband med det.

Workshops

I anslutning till vårt seminarium, dagen före och dagen efter, kommer vi att erbjuda workshops med olika utrustningar. Vid workshopen kommer du och dina kollegor att få en privat demo med vår personal vid en av maskinerna. Du kan anmäla dig till en eller flera av dessa.

För att ett resultat ska vara tillförlitligt behöver det vara korrekt, repeterbart, reproducerbart och spårbart. Hur minskar man spridning i testresultaten? Vi går igenom lite praktiska tips för att få bättre resultat.

Vi kommer att visa följande utrustningar:

  • DuraScan – Vickers, Knoop och Brinell provare. Samt en Rockwell provare

  • LTM – Utmattningsmaskin driven med linjärmotor och testXpert Research

  • Servo Hydraulisk utmattningsmaskin moderniserad med Cats3

  • Dragprovare Zwicki med videoXtens och testXpert III

Skynda dig att boka din plats! Vi kommer att begränsa antalet deltagare till max 20 personer för att vi ska kunna hålla avstånd under dagen.

Symposiet är kostnadsfritt och fika och lunch ingår. Vänligen uppge allergier vid anmälan.

Anmälan: via länken nedan eller per e-post info@zrs.se

Plats: ZRS lokaler på Uggledalsvägen 21 i Billdal, Göteborg.

Tid: Registrering 8.30, seminariet startar kl 9.00 och pågår till kl 16.00

Stefan Andréasson